Pelacur Kelas Atasan?

Tuesday, June 07, 2011
"Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi".

Inilah 'peringatan' daripada seorang wanita yang bernama Dr. Rohaya Mohamed, seorang doktor yang mengeluarkan kenyataan berlandaskan paksi kejahilan. Kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau jelas menghina nak merendahkan martabat wanita yang telah ditinggikan oleh Islam sejak hamba-Nya, Muhammad SAW diutus menjadi Rasul.

Menyamatarafkan isteri sebagai pelacur kelas pertama jelas mengguris perasaan wanita khususnya dan umat Islam umumnya. Islam mewajibkan isteri melayan suami untuk menggapai redha Allah SWT dengan cara yang halal dan mulia. Tetapi pelacur melayan lelaki yang menjadi pelanggannya semata-mata kerana wang. Perbezaan redha Allah dan wang ringgit jelas dan bagaikan langit dengan bumi!

Perkahwinan juga bukanlah semata-mata kerana seks, tetapi perkahwinan adalah sebagai perkongsian hidup, saling lengkap-melengkapi, dan soal berkasih-sayang yang akan dibawa dan dipertanggungjawabkan di hari pembalasan. Mana mungkin si isteri melayan si suami seperti pelacur kelas pertama, kerana bidang pelacuran tidak menitik beratkan elemen-elemen yang dinyatakan tadi!

Maksud hadis: Dari ‘Aisyah r.a katanya:”Pada suatu waktu ketika aku sedang haidh, aku minum. Kemudian gelasku kuberikan kepada nabi s.a.w, baginda baginda meletakkan bibirnya di bekas mulutku lalu baginda minum pula. Pernah ketika aku sedang haidh, aku makan sepotong daging. Setelah kugigit daging itu kuberikan kepada nabi s.a.w lalu baginda menggigitnya pula dibekas gigitanku.
[Muslim]
Adakah pelacur kelas pertama akan melakukan perkara seperti hadis di atas? Hadis di atas jelas menunjukkan kemuliaan si isteri, bukan kemuliaan si pelacur kelas pertama.

Sudah jelas lagi bersuluh, walaupun beliau itu bergelar doktor, ia masih dipasung dengan kejahilan tatkala sekularisme didaulatkan dalam kehidupan. Pemikiran-pemikiran 'ilmuwan' seperti ini tidak boleh dijadikan panduan kerana mereka ini secara jelas telah didoktrin dengan doktrin-doktrin kapitalis. Tambahan pula, kenyataan beliau seperti menunjukkan beliau memiliki 'otak porno'.

Islam tidak pernah menyamakan layanan yang terbaik itu sebagai layanan pelacur kelas pertama. Bahkan pelacur itu sendiri dilaknat oleh Allah SWT. Layanan yang terbaik itu telahpun diajar oleh Nabi SAW, dan bukan berpaksikan kepada layanan seperti pelacur kelas pertama.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:” Sesungguhnya tujuh petala langit dan bumi sama mengutuk orang yang selalu berzina dan bau kemaluan pelacur di dalam neraka dapat mengganggu ahli neraka kerana sangat busuknya. ”
[HR al-Bazzar]

*****
Ahmad, an-Nasaie dan al-Hakim meriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya :”Sebaik-baik wanita ialah yang menyenangkan seorang lelaki apabila ia melihatnya, yang taat kepadanya apabila ia menyuruhnya dan ia tidak menyalahi suaminya dengan sesuatu yang tidak menyukakannya pada dirinya dan hartanya.”
[HR Muslim]
SUMBER KENYATAAN: 'Layan Macam Pelacur'

rujukan : soutulmujahid

No comments: