Palestin...

Monday, July 23, 2007


Saban hari rakyat Palestin tak kira sama ada muda, tua, kanak-kanak dan wanita terus hidup dalam ketakutan akibat buruan Yahudi Laknatullah! Perut dirobek, wanita dirogol, golongan tua dan muda diseksa, pendek kata semua penduduk palestin dizalimi. Di Malaysia, tabung derma di lancarkan, piket dan demonstrasi gah ditengah-tengah masyarakat, namun tiada sebarang hasil yang menunjukkan tanda-tanda perdamaian! Justeru, apa lagi yang harus dilakukan? Adakah perlu umat Islam Berjihad bagi mempertahankan akidah sandara seagama dan kesucian Islam yang semakin hari semakin rakus dinodai puak-puak Kuffar???


2 comments:

Anonymous said...

bila perjuangan itu untuk mempertahankan akidah, Islam menang walau hanya bersenjatakan batu. Kafir yahudi laknatullah kalah walau mereka lebih canggih.

tapi kalau perjuangan itu untuk memenangkan puak masing2..bertelagah sesama Islam.. sampai bila pun takkan ada kedamaian. org kafir amik kesempatan dgn mengapi2kan lagi hamas dan fatah.. bila muslim sendiri dah lemah.. kafir terus amik kesempatan.

hal yg sama berlaku pada perang amerika-iraq. dulu iraq menang sbb rakyatnya bersatu. tp kali ni iraq kalah kerana kafir telah memainkan isu perkauman dan asobiyah di kalangan rakyat iraq. bila rakyat berpecah belah.. iraq kalah.

walau apapun, dalam isu palestin, kita wajib mendoakan kejayaan umat islam ke atas orang kafir, dan kita mesti berdoa agar kedua2 pihak berdamai..

Anonymous said...

Allah tidak bersama golongan yg memperjuangkan assobiyah.

bkn setakat dipalestin.dimana-manapun.

tiada kemenangan selagi tiada kesatuan atas nama aqidah Islam.